Bekijk vacatures

“Maakt een fijne baan je vakantie beter?”

Wat hebben vakantie en werken gemeen met elkaar.

Iedereen kent die periode. De weken voor dat je op vakantie gaat. HEERLIJK! Je bent druk met alles afronden en overdragen van je werk, thuis ben je al begonnen met inpakken en je voelt steeds meer de gezonde spanning opkomen.  Je droomt al over die momenten op de fiets, in het zwembad, drankjes aan het strand de verse sneeuw op de piste. Volop genieten! Even geen werk, geen collega’s en geen gezeik aan je hoofd. Vakantie, dat hebben we allemaal nodig.

Waarom werken we dan eigenlijk zoveel als we allemaal zo gebaat zijn bij onze vakanties?

Simpel, vakanties zijn fijn en speciaal omdat ze maar weinig voorkomen per jaar. Meer werken en minder chillen zorgt dus voor betere vakanties 🙂 Alles wat maar zelfden voorkomt is bijzonder en fijn. Een leuke baan bijvoorbeeld! Ha! Gekkigheid, die komen vaak zat voor alleen moet je hier zelf een beetje je best voor doen. Een fijne job zorgt ook voor fijne vakanties. Kom je vaak met tegenzin terug van je vakanties? Vraag jezelf dan af of je goed op je plek zit. Twijfel je hieraan? Neem dan eens contact op met iemand uit ons team om te kijken wat een passende job is voor je, dit is ons werk namelijk en dat vinden we hartstikke leuk om te doen. Zet de stap naar iets nieuws.

Werk en vakantie lijken misschien tegenpolen, maar er zijn verrassend veel overeenkomsten tussen de twee:

  • Ontsnappen aan de routine: Net zoals een vakantie je uit de dagelijkse sleur haalt, kan een nieuwe baan of project je ook uit een professionele sleur halen. Het biedt een frisse start en nieuwe uitdagingen om te verkennen.
  • Nieuwe ervaringen opdoen: Tijdens een vakantie ontdek je nieuwe plaatsen, culturen en activiteiten. Op het werk heb je ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe projecten aan te pakken.
  • Het belang van balans: Op vakantie leer je het belang van ontspanning en het loslaten van stress. Op het werk is het net zo belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en ontspanning om je gezondheid en welzijn te behouden.
  • Plezier hebben: Hoewel werk vaak als serieus wordt beschouwd, is het ook mogelijk om plezier te hebben en voldoening te vinden in wat je doet, net zoals je plezier hebt tijdens een vakantie.
  • Doelen stellen en bereiken: Tijdens een vakantie stel je misschien doelen zoals het bezoeken van bepaalde bezienswaardigheden of het uitproberen van nieuwe activiteiten. Op het werk stel je ook doelen voor jezelf en werk je eraan om ze te bereiken, of het nu gaat om het afronden van een project of het behalen van een promotie.Kortom, hoewel werk en vakantie verschillende doelen dienen, zijn er nog steeds veel overeenkomsten in termen van het nastreven van nieuwe ervaringen, het vinden van balans en het bereiken van doelen. Een fijne job is in onze mening dus ook een fijne vakantie. Weet jij al waar je naar toe gaat op vakantie dit jaar? Wil je na je vakantie graag ergens anders beginnen? Wij staan voor je klaar om je hierbij te helpen.

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!