Bekijk vacatures

Alle vacatures in Shipping / Maritime

Andere vak­gebieden

Wil je je wensen liever persoonlijk toelichten?

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te zien welke uitdaging het beste bij je past.

Shipping en maritieme vacatures (Binnenvaart en Zeevaart)

Welkom bij Logistics United, wij zijn de grootste fan van de forwarding business. Waarom? Omdat we zelf altijd werkzaam zijn geweest als shipping & maritieme coördinatoren in de haven van Rotterdam. In onze ogen is er geen wereld toffer dan die van de scheepvaart. De hectiek van de internationale handel waarbij je dagelijks te maken hebt met verschillende rederijen, vervoerders, douane agenten, klanten en agenten wereldwijd.

De uitdaging wanneer er een schip is vertraagd of een auto stil staat. Het maken van GELD! Je bepaalt zelf je marge, mits je bij een organisatie werkt die je hierin vrijlaat. Al met al een supergave job. We kunnen er een boek over schrijven.  Geen zorgen, dat doen we niet. Als recruiters in de logistieke en maritieme sectoren zijn we altijd op zoek naar getalenteerde en gepassioneerde bevrachters en zeevracht expediteurs om de business van onze klanten te laten groeien.

Ben je klaar om dagelijks de leiding te nemen om zeevrachten, zowel Import als Export in goede banen te leiden? Houd je van contact met klanten en rederijen? Afstem je graag de transportkosten en mogelijkheden (FCL, LCL, out of gauge, Roro, breakbulk)? Charter je graag schepen, pontons, duwbakken, bokken, duwboten en zeeslepers? Ben je echt een bemiddelaar tussen alle partijen? Dan willen we echt graag met je praten. Uiteraard hebben we ook vacatures voor verschillende niveaus in deze branche. Bekijk hier onze shipping & maritieme vacatures.

Wat maakt de rol als shipping en/of maritieme coördinator nu zo boeiend en cruciaal?

We nemen je hier graag in mee:

  • Variatie in verantwoordelijkheden en werkzaamheden
  • Lokale en Internationale omgeving (Binnenvaart en zeevaart)
  • Elke dag is anders, elke dag een nieuwe uitdaging
  • Communicatieve vaardigheden en dan vooral de Nederlandse en Engelse taal
  • Je denkt in oplossingen, niet in problemen!
  • Keurigheid, planning, tijdsmanagement en Stressbestendigheid
  • Snelheid en dynamiek
  • Klantrelaties, netwerk

 

Fulltime of Parttime, Hybride werken?

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week als shipping coördinator? Heel soms komt het wel eens voor dat expediteurs 32uur per week kunnen werken maar over het algemeen werkt een expediteur 40 uur per week. Bij sommige bedrijven is thuiswerken een optie.

It’s all about the money

Wat betreft de salarissen in de binnenvaart en zeevaart, deze kunnen variëren afhankelijk van ervaringsniveau en locatie. Over het algemeen kunnen bevrachters & shipping coördinatoren als starters een salaris verwachten dat ligt tussen €2500 en €3200 euro per m­­aand, terwijl ervaren medewerkers kunnen streven naar een salaris tussen €3200 en €4800 per maand. De exacte bedragen kunnen variëren en zijn afhankelijk van bedrijfsbeleid, ervaring en lokale marktomstandigheden. Goede charters en shipbrokers verdienen snel bedragen tussen de €4500 en €9000 per maand.

Opleidingsmogelijkheden

De verwachting in dit vak is dat je een MBO-diploma niveau 4 of een HBO-diploma op zak hebt. Via diverse online aanbieders kan je snelle trainingen of cursussen volgen. Je zou ook eens kunnen kijken op www.forwarders-academy.com Zij bieden cursussen aan voor beginnende douane medewerkers en startende forwarders. Meer weten? We vertellen je hier graag meer over. ­­