Bekijk vacatures

Alle vacatures in Wegtransport

Andere vak­gebieden

Wil je je wensen liever persoonlijk toelichten?

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te zien welke uitdaging het beste bij je past.

Vacatures voor transportplanners en bevrachters die werkzaam zijn in het wegtransport

Welkom bij Logistics United, jouw partner voor het vinden van een nieuwe uitdaging als transportplanner, bevrachter of expediteur binnen de sector transport & logistiek. Deze wereld is continue in verandering waardoor er altijd behoeften is aan kennis en ervaring op het gebied van veiligheid.

Werken als transportplanner in de logistiek is boeiend en cruciaal vanwege de constante dynamiek en uitdagingen in het optimaliseren van transportroutes, het minimaliseren van kosten, het voldoen aan klantbehoeften en het bijdragen aan een efficiënte en tijdige logistieke keten. Het vereist het nemen van strategische beslissingen, coördinatie met verschillende belanghebbenden en het omgaan met onverwachte situaties, wat bijdraagt aan het soepel laten verlopen van goederentransport en de algehele logistieke prestaties.

Streef jij altijd naar een strakke planning en efficiëntie? Ben je bewust van de commerciële doeleinden van de organisatie? Bespaar je graag kosten door efficiënt te plannen? Dan willen we echt graag met je praten. Uiteraard hebben we ook vacatures voor verschillende disciplines binnen deze branche. Bekijk hier onze vacatures voor transportplanners en bevrachters .

Wat maakt de rol als transportplanner nu zo boeiend en cruciaal?

We nemen je hier graag in mee:

 • Routeplanning: Ontwikkelen van optimale transportroutes om de efficiëntie te maximaliseren en kosten te minimaliseren.
 • Voertuigtoewijzing: Toewijzen van voertuigen aan specifieke routes en opdrachten, rekening houdend met capaciteit, belading en brandstofefficiëntie.
 • Coördinatie van transportactiviteiten: Afstemmen van transportactiviteiten met betrokken partijen, zoals chauffeurs, magazijnen, en andere logistieke medewerkers.
 • Communicatie met chauffeurs: Onderhouden van regelmatig contact met chauffeurs om de voortgang te volgen, mogelijke vertragingen aan te pakken en oplossingen te bieden voor onverwachte situaties.
 • Ladingbeheer: Zorgen voor een efficiënte belading van voertuigen, rekening houdend met gewichtsbeperkingen, veiligheidsnormen en klantvereisten.
 • Voldoen aan regelgeving: Zorgen dat alle transportactiviteiten voldoen aan wettelijke voorschriften en regelgeving met betrekking tot bijvoorbeeld rijtijden, milieueisen en veiligheid.
 • Kostenbeheer: Optimaliseren van transportkosten door efficiënte routeplanning, brandstofbeheer en onderhandelingen met transportpartners.
 • Informatiebeheer: Bijhouden en registreren van transportgerelateerde gegevens, zoals levertijden, voorraadniveaus en incidenten.
 • Probleemoplossing: Omgaan met onverwachte gebeurtenissen, zoals verkeersproblemen, technische storingen of wijzigingen in klantvraag, en snel alternatieve oplossingen vinden.
 • Klantenservice: Onderhouden van goede relaties met klanten door hen op de hoogte te houden van levertijden, problemen tijdig op te lossen en eventuele klachten te behandelen.
 • Technologisch gebruik: Gebruik maken van transportmanagementsystemen en andere technologische hulpmiddelen om processen te optimaliseren en realtime informatie te volgen.
 • Duurzaamheid: Betrekken bij initiatieven voor duurzaam transport, zoals het verminderen van de ecologische voetafdruk en het efficiënter gebruik maken van brandstof.

Fulltime of Parttime, Hybride werken?

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week in een rol als transportplanner of bevrachter? Daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Dit zijn altijd full-time banen omdat de rol simpelweg niet te doen is in minder uren. Hybride werken komt niet tot nauwelijks vol bij transportplanners. Logisch toch? Je hebt continue verandering en overleg met andere collega’s om de beste routes in te plannen die geld opleveren. Wij van Logistics United hebben heel veel respect voor transportplanners. Dit is een stressvolle job met heel veel uitdagingen. Knap hor!

It’s all about the money

Wat betreft de salarissen voor transportplanners, deze kunnen variëren afhankelijk van ervaringsniveau en locatie. Bijna altijd hebben ze te maken met een CAO. Over het algemeen kunnen transportplanners een salaris verwachten dat ligt tussen €3500 en €5500 euro bruto per m­­aand. De exacte bedragen kunnen variëren en zijn afhankelijk van bedrijfsbeleid, ervaring en lokale marktomstandigheden.

Opleidingsmogelijkheden

Voor studies en training kan je het beste terecht bij diverse aanbieders bij jou in de buurt. Als je zoekt op studies of trainingen voor transportplanners kom je genoeg aanbieders tegen.