Bekijk vacatures

Alle vacatures in Douane / Legal

Andere vak­gebieden

Wil je je wensen liever persoonlijk toelichten?

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te zien welke uitdaging het beste bij je past.

Vacatures voor douanedeclaranten, legal in de Logistieke Sector

Welkom bij Logistics United, wij geloven dat de juiste afhandeling en kennis van de materie de sleutel is tot succes in de complexe en internationale wereld van de douane en de logistieke wereld. Als recruiters in de logistieke sector zijn we op altijd zoek naar getalenteerde en gepassioneerde professionals om de douaneafdelingen van onze klanten te versterken.

Streef jij altijd naar nauwkeurige douaneafhandelingen? Minimaliseer je graag risico’s en kosten? Waarborg je de naleving van alle wettelijke vereisten? Dan willen we graag met je praten. Uiteraard hebben we ook vacatures voor verschillende niveaus in deze branche. Bezoek onze douane/legal vacatures.

Wat maakt de rol als douane declarant in de logistieke sector nu zo boeiend en cruciaal?

We nemen je hier graag in mee:

  • Diepgaande Kennis van Douanewetgeving
  • Nauwkeurigheid en Detailoriëntatie
  • Communicatieve Vaardigheden
  • Analytisch Denkvermogen
  • Tijdsmanagement en Stressbestendigheid
  • ICT-vaardigheden
  • Klantgerichtheid
  • Integriteit en Ethiek
  • Educatie en Certificering

 

Veel douane declaranten hebben een achtergrond in logistiek, internationale handel of een gerelateerd vakgebied. Bovendien kan het bezitten van relevante certificeringen, zoals de Erkende Douane Declarant (EDD) certificering, de professionele kwalificaties van een douane declarant versterken.

Fulltime of Parttime, Hybride werken?

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week als declarant? Als declarant kan je makkelijker part-time banen krijgen. Bij veel bedrijven is thuiswerken ook een optie.

It’s all about the money

Wat betreft de salarissen voor functies in de douane en legal branche, deze kunnen variëren afhankelijk van ervaringsniveau en locatie. Over het algemeen kunnen declaranten als starters een salaris verwachten dat ligt tussen €2500 en €2900 euro per m­­aand, terwijl ervaren medewerkers kunnen streven naar een salaris tussen €3000 en €6000 per maand. De exacte bedragen kunnen variëren en zijn afhankelijk van bedrijfsbeleid, ervaring en lokale marktomstandigheden. Ook komt het steeds meer voor dat declaranten zichzelf als zelfstandigen verhuren. ZZP, dit kan heel interessant zijn. Hiermee kunnen we je uiteraard ook helpen. Wij de opdracht, jij de uitvoering.

Opleidingsmogelijkheden

De verwachting in dit vak is dat je een MBO-diploma niveau 4 of een HBO-diploma op zak hebt. Via diverse online aanbieders kan je snelle trainingen of cursussen volgen. Je zou ook eens kunnen kijken op www.forwarders-academy.com Zij bieden cursussen aan voor beginnende douane medewerkers en startende forwarders. Meer weten? We vertellen je hier graag meer over. ­­