Bekijk vacatures

Alle vacatures in Inkoop / Sales / Marketing

Andere vak­gebieden

Wil je je wensen liever persoonlijk toelichten?

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te zien welke uitdaging het beste bij je past.

Vacatures voor inkoop, sales of marketing in de logistiek

Welkom bij Logistics United, jouw partner voor het vinden van nieuwe commerciële uitdagingen binnen de logistiek. Ontdek de opwindende wereld van transport en logistiek!  Het staat nooit stil en er zijn altijd zaken gaande waardoor zich veel kansen voordoen om goede resultaten te scoren of om interessante content te plaatsen.

Als commerciële professional heb je de kans om de drijvende kracht te zijn achter soepel lopende supply chains, wereldwijde goederenstromen te optimaliseren en directe invloed uit te oefenen op bedrijfsprocessen. Laat je inspireren door de dynamiek, internationale samenwerking en innovatie in deze evoluerende sector. Ontwikkel waardevolle zakelijke relaties en neem cruciale beslissingen die het succes van organisaties in de competitieve markt stimuleren.

Streef jij altijd naar resultaat? Minimaliseer je graag risico’s en kosten? Maak je graag winst? Dan willen we echt graag met je praten. Uiteraard hebben we ook vacatures voor verschillende disciplines binnen deze branche. Bekijk hier onze commerciële vacatures in de logistiek.

Wat maakt de rol als verkoper, inkoper of marketeer in de logistieke sector nu zo boeiend en cruciaal?

We nemen je hier graag in mee:

  • Variatie in verantwoordelijkheden en werkzaamheden
  • Internationale omgeving, internationaal handelen
  • Dynamische wereld, snelle veranderingen
  • Technologische vooruitgang
  • Planning, tijdsmanagement en Stressbestendigheid
  • Toekomstperspectieven
  • Klantrelaties, netwerken, verbinden

 

Fulltime of Parttime, Hybride werken?

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week in een commerciële rol? Dat verschilt per organisatie. Als het om inside of outside sales functies gaat kunnen deze vaak part-time worden ingevuld. Hetzelfde geldt voor inkopers en business development. Echter is het essentieel dat je in een commerciële rol altijd aan wilt staan. Waar en wanneer je de kans krijgt om een goede deal te maken dan ben je daar graag bij. Het is de verantwoording en de drive die ervoor zorgt dat je meer of minder uren maakt. Als je maar resultaten boekt. Logisch, toch? Bij sommige bedrijven is thuiswerken een optie.

It’s all about the money

Wat betreft de salarissen voor commerciële rollen, deze kunnen variëren afhankelijk van ervaringsniveau en locatie. Over het algemeen kunnen inside sales medewerkers een salaris verwachten dat ligt tussen €2600 en €3800 euro bruto per m­­aand, Outsides sales medewerkers kijken naar een salaris dat tussen de €3600 en €5800 bruto per maand. De exacte bedragen kunnen variëren en zijn afhankelijk van bedrijfsbeleid, ervaring en lokale marktomstandigheden. Uiteraard kan je in een commerciële rol altijd bonussen verwachten die gekoppeld zijn aan je targets, resultaten, KPI’s.

Marketing is nog een ondergeschoven kindje in de logistiek maar steeds meer organisaties beginnen de waarde van marketing in te zien.

Opleidingsmogelijkheden

De verwachting in dit vak is dat je een MBO-diploma niveau 4 of een HBO-diploma op zak hebt. Via diverse online aanbieders kan je snelle trainingen of cursussen volgen. Je zou ook eens kunnen kijken op www.forwarders-academy.com Zij bieden cursussen aan voor beginnende douane medewerkers en startende forwarders. Meer weten? We vertellen je hier graag meer over. ­­