Bekijk vacatures

Hoe duurzaam is jullie logistieke organisatie?

Duurzame Logistiek

Hoe duurzaam ben jij? Heb je het gevoel dat de wereld aan het veranderen is? Of zijn we er juist op tijd bij? De logistieke sector is een belangrijke drijfveer van de wereldeconomie, maar draagt ook aanzienlijk bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Dit heeft een grote impact op het milieu en vormt een uitdaging in de strijd tegen klimaatverandering. Gelukkig groeit de aandacht voor duurzaamheid. Bedrijven, overheden en consumenten beseffen steeds meer dat klimaatverandering een groot probleem is. Maar wat houdt duurzame logistiek precies in en wat kun je als organisatie doen?

Kernprincipes van Duurzame Logistiek

Duurzame logistiek is gebaseerd op enkele kernprincipes die gericht zijn op het verminderen van CO2-uitstoot en energieverbruik. Hier zijn enkele belangrijke maatregelen:

1. Milieuvriendelijke Transportmiddelen

Gebruik milieuvriendelijkere transportmiddelen, zoals elektrische vrachtwagens, en plan efficiëntere routes. Door minder energie te verbruiken, stoot je minder CO2 uit. Lees meer over duurzame transportoplossingen.

2. Energiezuinige Gebouwen

Optimaliseer logistieke processen en maak logistieke gebouwen energiezuinig door bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen. Ontdek hoe je logistieke processen kunt optimaliseren.

3. Afvalreductie

Verminder afval door recycling, het gebruik van minder verpakkingsmateriaal en het scheiden van afval. Bedrijven kunnen ook duurzame inkoop toepassen en samenwerken met leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid. Lees meer over duurzaam afvalbeheer.

4. Verminderen van het Wagenpark

Reduceer het wagenpark en maak gebruik van duurzame alternatieven. Bekijk duurzame wagenparkoplossingen.

5. Zonnepanelen Installeren

Plaats zonnepanelen om je energieverbruik te verduurzamen. Meer over zonne-energie in logistiek.

Goed voor je Imago en de Planeet!

Door gebruik te maken van duurzame logistiek draag je bij aan het beschermen van het milieu en een gezondere planeet. Bedrijven kunnen kosten besparen op energie, brandstof en afvalbeheer. Daarnaast levert het een positief imago op, wat kan leiden tot versterkte loyaliteit van klanten en partners. Door nu te investeren in duurzame logistiek ben je beter voorbereid op de uitdagingen van de toekomst.

Samenwerking is de Sleutel

Duurzaam te werk gaan is een gezamenlijke inspanning. Het is vergelijkbaar met een rolletje wc-papier: één velletje minder zie je niet, maar na verloop van tijd maakt elke bijdrage een groot verschil. Dit geldt ook voor duurzame logistiek. Elk onderdeel dat binnen een bedrijf wordt verduurzaamd, helpt mee aan een betere planeet. Werken bij duurzame bedrijven? Check hier onze vacatures >>> 

Meer weten?

Zoek je een werkgever die duurzaam te werk gaat? Bekijk onze vacatures. Of wil je eens met ons praten om te horen welke bedrijven zich inzetten voor milieu en maatschappij? Neem contact met ons op.

Jelle Bon

Teamlid Jelle Bon

Bronnen:

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!