Bekijk vacatures

PVT voor Oekraïners

PVT Participatieverklaringstraject voor Oekraïners

Super leuk! In samenwerking met de gemeente Nissewaard hebben we een (PVT) participatieverklaringstraject opgezet voor de doelgroep Oekraïense vluchtelingen. Een primeur want het is het eerste PVT in Nederland voor deze doelgroep. Daria Frunze is samen met Onno Schreur aan de slag gegaan met deze doelgroep. Eerst zijn zij gestart met het ophalen van informatie bij de doelgroep. Dit door met de doelgroep het gesprek aan te gaan om te achterhalen waar zij behoefte aan hebben. Al snel kwamen ze erachter dat de doelgroep behoefte had aan informatie en uitleg over hun toekomst hier in Nederland, de arbeidsmarkt, normen en waarden, informatie over het financiële systeem.

De perfect match

Het voelt als een perfect match omdat Daria dezelfde taal spreekt als de doelgroep. Daria is namelijk ook uit Oekraïne gevlucht. Gelukkig kan ze haar eigen mensen nu ondersteunen. Ook heeft ze ervaring in het begeleiden van mensen en lesgeven aan groepen. Dit in combinatie met Onno zijn werkervaring als inburgeringsconsulent en participatiecoach zorgt voor de perfecte match met deze doelgroep.

Wat komt er allemaal aan bod in de PVT?

Tijdens de workshops geven we informatie, zorgen we voor interactie en hebben we fijne gesprekken met elkaar. We verzorgen 6 workshops waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen.

  • De Nederlandse samenleving
  • Nederlandse waarden en normen met het spel Wegwijs in..
  • De Nederlandse taal, met taaldocent 
  • De Nederlandse arbeidsmarkt met een werkgever uit de arbeidsmarkt 
  • De rechten en plichten van werknemers
  • Arbeidsrecht, schuld en preventie, omgaan met geld

Inmiddels zit de eerste workshop erop en het was volgens de deelnemers erg waardevol. Dit vinden we erg tof om te horen en we kijken nu al uit naar de volgende sessies.
Wil je ook de PVT inzetten voor een groep mensen uit Oekraïne? Laten we samenwerken en ervoor zorgen dat ook de Oekraïense vluchtelingen goed en duurzame kunnen landen in Nederland.

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!