Bekijk vacatures

Onderzoek waarom Logistics United BV?

Isabel en Julia van Peters & Zandwijk Adviesbureau kregen van ons de volgende vraag mee‘Waarom Logistics United?’

Samen hebben zij hier onderzoek naar gedaan en hebben deze vraag aan onze geplaatste (en niet geplaatste) kandidaten en opdrachtgevers gesteld. Ook hebben we gevraagd hoe we onze processen en communicatie kunnen verbeteren. Met knikkende knieën hebben we de resultaten afgewacht. Met trots kunnen we zeggen dat we ontzettend blij zijn met het resultaat. We doen het super goed kennelijk. 🙂 Echt supergaaf om te horen dat onze persoonlijke aanpak en de manier van werken daadwerkelijk een stukje bijdraagt aan iemands zijn/haar carrière. Gelukkig zijn er ook nog ontwikkelpunten waar we mee aan de slag kunnen. Wil je weten waarom je nu juist via ons de juiste uitdaging kunt vinden?

Persoonlijke aandacht

Wij zijn er van overtuigd dat je iemand alleen een passende uitdaging kunt bieden als je de persoon ook kent. Uiteraard screenen we ook op harde kenmerken zoals kennis en ervaring maar wat wij zelf enorm belangrijk vinden zijn de ‘soft skills’ van de kandidaat. Waar gaat het bloed harder van stromen? Waar komt iemand zijn bed voor uit? Wat voor type persoon is het? Hoe kunnen we de kandidaat het beste ondersteunen tijdens deze nieuwe zoektocht? Wij leren onze kandidaten kennen door fysiek met ze af te spreken op ons kantoor in Rhoon of door elkaar veel te spreken via telefoongesprekken en whatsapp.

Inhoudelijke kennis

Dit is een leuk resultaat. 🙂 Wij willen namelijk weten waar we over praten als we met kandidaat of werkgever in gesprek gaan. Bij Logistics United werken dan ook alleen maar ervaringsdeskundigen op het gebied van Transport en Logistiek. Wij hebben samen namelijk meer dan 50 jaar ervaring opgedaan binnen de sector. Kennelijk kunnen onze kandidaten en opdrachtgevers dit aan ons merken tijdens de gesprekken die we met hen voeren. Gaaf om te horen dat dit dus een positief effect heeft.

Geen verkooppraat

Hier kunnen we heel kort over zijn. Dit klopt! We gaan niemand een job in zijn/haar schoenen schuiven. Waarom niet? Omdat dit niet duurzaam is en de kandidaat en werkgever hier binnen een jaar teleurgesteld en al uit de bus komen. Hebben we ons werk dan goed gedaan? NEE! Dus ook hier is het fijn te horen dat we geen ‘verkopers’ zijn.

Groot netwerk in de logistiek

Volgens kandidaten kennen we veel bedrijven in en rondom Noord Brabant en Rotterdam. Leuk te horen maar ook logisch. Omdat we samen al even werkzaam zijn in de logistiek kennen we erg veel bedrijven en mensen. Dit zorgt ervoor dat we bijna voor iedereen ook een passende plek kunnen vinden. Veel bedrijven leveren dezelfde diensten maar dit betekent niet dat de sfeer en visie hetzelfde is. We proberen hier met onze kandidaten goed naar te kijken. En ja, dan is het fijn als je een groot netwerk hebt.

Online aanwezigheid

Zo nu en dan zie je op Linkedin en Facebook post van ons voorbij komen over vacatures en inhoudelijke informatie wat betreft de sector Transport en Logistiek. Fijn te weten dat dit gewaardeerd wordt. We zullen hier dan ook mee door gaan.

Bovenstaande zaken zijn erg positief maar waar kunnen we ons als werving & selectie bureau nu verder in ontwikkelen?

Het sollicitatieproces

Kandidaat meldt zich op onze website aan of solliciteert op een van onze vacatures. Het is dan de bedoeling dat we alle sollicitanten en aanmeldingen benaderen met de uitkomst of iets wel of niet door gaat. Dit gebeurd nog te weinig. Op dit moment worden we getriggerd door passende profielen en laten we de profielen die niet passend zijn liggen. Iedereen moet dezelfde aandacht krijgen.

Vacatures delen

Werk aan de winkel dus! 🙂 Al met al erg blij met het resultaat. Trots op Marc Murre, Patrick Kraanen. En Isabel en Julia nogmaals dank voor jullie hulp in deze.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen? Bekijk hier welke logistieke vacatures Logistics United op het moment heeft. Wil je als kandidaat voor een logistieke functie in onze database worden opgenomen? Dat kan ook! We kunnen dan kijken of je te koppelen bent aan een bedrijf dat mensen zoekt

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!