Bekijk vacatures

Hoe brengen we professionaliteit terug op de werkvloer?

‘We geven onze werknemers veel vrijheid, ze krijgen regelmatig bonussen en er zijn mogelijkheden voor ze zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Gek genoeg maakt daar nooit iemand gebruik van?’ of ‘De mentaliteit is ver te zoeken. Het is niet meer wat het geweest is. Men durft niet meer te bellen, er geen pro-activiteit.’

Dit en vergelijkbare uitspraken passeren regelmatig de revue en is in onze ogen heel erg zonde. Een zaak die eergisteren op de prioriteitenlijst van het management had moeten staan. Train je eigen mensen! Althans, dat vinden wij. Tuurlijk kan je nieuwe goede mensen werven maar kijk ook vooral naar de mensen die je in huis hebt. Denk aan stagiaires, werknemers die meer dan 5 jaar in dienst zijn en het management. Kunnen zij zichzelf niet verder ontwikkelen? Zouden zij niet geprikkeld kunnen worden om zichzelf verder te ontwikkelen en zo meer plezier in het werk te krijgen? Al met al is het een lastige opgave en daarom kan individuele coaching of groepsbegeleiding op de werkvloer een enorm verschil maken en nieuwe inzichten geven.

Voorbereid en vaardig de logistiek in dankzij professionaliseringstrajecten

Bij Logistics United BV zijn we er trots op dat we meer doen dan alleen vacatures verzamelen en LinkedIn-berichten delen. Dankzij jarenlange kennis en ervaring staan we zelf midden in de logistiek en weten we als geen ander dat het een ontzettend dynamisch werkveld is. Door technologische ontwikkelingen, veranderingen in wetgeving, nieuwe routes in infrastructuur, een veranderende verhouding tussen vraag en aanbod en nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen worden er continu hogere en andere eisen gesteld aan logistiek personeel. Er moeten nieuwe certificaten van nieuwe cursussen behaald worden, en binnen bedrijven is lang niet altijd ruimte voor brede interne opleidingen of bijscholing. Dat is waarom we logistieke professionaliseringstrajecten aanbieden.

Kennis op peil

De tijd waarin we momenteel leven, laat het als geen ander zien: als logistiek de branche is die het leven van alledag draaiende houdt, dan kan de logistiek compleet op zijn kop staan als er in ons dagelijks leven iets verandert. De coronacrisis dwingt mensen in de logistiek om hun manier van werken aan te passen naar nieuwe veiligheidsmaatstaven, maar zorgt ook dat er een heel nieuw beroep op hen wordt gedaan. Tegelijkertijd is het ‘’gewoon’’ op peil houden van kennis ook nog net zo belangrijk: een klant verkeerd adviseren over transportdocumenten, het vervoeren van brandbare stoffen of het bevrachten van een containerschip kan rampzalige gevolgen hebben en het niet kunnen beantwoorden van een vraag is vanuit zakelijk oogpunt niet iets wat je wilt.

Commercieel talent

Maar de no-nonsensmentaliteit van de logistieke wereld betekent ook nog wel eens dat er kansen voor verbetering, verdieping en verrijking blijven liggen. Marketing is zo’n thema: zeker bij kleine bedrijven schiet het nadenken over wat de beste manier is om het bedrijf te presenteren, klanten te werven en een merkimage in de markt te zetten. Voor een deel kan een recruiter daarbij helpen, maar door op deze manier te investeren in de eigen mensen kunnen de zichtbaarheid en commerciële focus van het bedrijf juist ook verbeteren.

Vaardig en voorbereid

Wie een logistiek bedrijf runt, wil, juist ook vanuit commercieel, strategisch en publieksgericht oogpunt, dat zijn mensen de kennis en vaardigheden hebben om hun mannetje te staan – of dat nou op kantoor, in het magazijn, in de haven of onderweg is. Maar niet iedereen die in de logistiek werkt, komt net van een brede logistieke opleiding: sommigen hebben puur passie en leergierigheid om op te drijven. Dan is begeleiding op de werkvloer een pre om te zorgen dat ze snel hun draai kunnen vinden in de branche en in het werk. Dat kan met een training Logistieke Basiskennis: gegeven door een ervaringsdeskundige, deels praktijkgericht en inclusief een heftruckcertificaat. Ook een individueel traject met een inventarisatie van wensen en niveau, een training op maat, een snuffelstage, een cv-boost en sollicitatiebegeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Logistiek fit

Dankzij onze expertise kunnen we bedrijven voorzien van deskundig advies en professionele begeleiding op het gebied van bijvoorbeeld projectontwikkeling, het uitbreiden van de logistieke kennisbasis en management. Daarbij gaan het ondersteunen van werkgevers en werknemers hand in hand met het optimaliseren van de werkvloer en het werk. Door de persoonlijk-professionele ontwikkeling van logistici te bespoedigen, te upgraden en een boost te geven, hebben zij ook meer te bieden aan het bedrijf en worden werktevredenheid, maar ook de kwaliteit van het werk en de werkvloersfeer verbeterd. Zo proberen we medewerkers én werkgevers logistiek fit te maken en te houden… want de beste resultaten behaal je namelijk door te kunnen groeien.

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!