Bekijk vacatures

Executive search

GOED leiderschap nodig?

Behoefte aan richting, structuur en motivatie? Is uw markt aan het veranderen? Of verwacht u een fusie of overname? Goed leiderschap is nodig om uw uitdagingen op te lossen.

De kracht van onze aanpak

Logistiek, productie en handel zijn complexe sectoren die gespecialiseerd leiderschap vereisen. Bij het zoeken naar de juiste kandidaat voor een executive positie is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de functionele vaardigheden en ervaring. Een succesvolle executive moet ook de juiste persoonlijkheid, motivatie en leiderschapsstijl hebben om goed te passen bij de bedrijfscultuur.

Logistics United B.V. Executive Search is gespecialiseerd in het werven van hooggekwalificeerde kandidaten voor senior- en executive banen in de logistieke sector. Wij hebben een sterk netwerk van professionals met relevante kennis en ervaring, waaronder digitalisering, diversiteit, Lean, Continuous Improvement (CI) en duurzaamheid. Wij kennen onze kandidaten en zijn daarom in staat om hen makkelijk en snel te enthousiasmeren voor een nieuwe rol.

Succesvolle leiders hebben volgens ons:

‘’Wij helpen u om de beste logistieke leiders te vinden''

Een sterk en betrokken netwerk

Hier kunnen we heel kort over zijn. Dit klopt! We gaan niemand een job in zijn/haar schoenen schuiven. Waarom niet? Omdat dit niet duurzaam is en de kandidaat en werkgever hier binnen een jaar teleurgesteld en al uit de bus komen. Hebben we ons werk dan goed gedaan? NEE! Dus ook hier is het fijn te horen dat we geen ‘verkopers’ zijn.

Werkwijze

Logistics United B.V. Executive Search werkt volgens een grondige selectieprocedure om een effectieve en duurzame match te vinden tussen u en de benodigde vakspecialist. Onze werkwijze bestaat uit de volgende stappen:

In een eerste gesprek met u en de overige besluitvormers brengen we de organisatie, doelen, uitdagingen en eventuele frictie in kaart. We stellen vragen over de cultuur, strategie, visie en eventuele probleemgebieden in de organisatie. We willen weten wat de verwachtingen zijn van de toekomst en de invulling van de leiderschapsrol.

Om te bepalen of de kandidaat qua persoon goed bij u en uw besluitvormers past, vragen we u en de overige besluitvormers om persoonlijkheidstesten te maken. De resultaten van deze testen analyseren we en verwerken we in de zoekopdracht.

Op basis van de informatie uit de intakegesprekken en de persoonlijkheidstesten gaan we de markt in om de juiste kandidaat te vinden. We hebben een sterk netwerk van professionals met relevante kennis en ervaring.

We selecteren de meest geschikte kandidaten en nodigen hen uit voor een gesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de kennis, ervaring en motivatie van de kandidaat. Ook controleren we meerdere referenties van de kandidaat.

Na de gesprekken doen we een aanbeveling aan u. We geven u een overzicht van de meest geschikte kandidaten en motiveren onze keuze.

Onze werkwijze leidt tot een duurzame match tussen u en de benodigde vakspecialist. We zijn discreet en leveren altijd maatwerk.

Benieuwd naar onze kandidaten?

Versterking nodig? Laat ons weten wat je zoekt, dan komen wij met een voorstel op maat. Liever direct met Patrick spreken? Bel dan naar 06 10 69 83 31

Overige diensten

Werving & selectie

Detachering

Interim en projecten

Trainingen logistiek

Recruitment online marketing