Bekijk vacatures

De recruiter:een waardevolle investering

Een recruiter duur? Zullen we dan ruilen van baan? Logistics United BV is een logistiek carrière- en bemiddelingsbureau. Wij matchen opdrachtgevers die op zoek zijn naar nieuw talent met enthousiastelingen die graag in de logistiek aan het werk willen. Daar komt veel bij kijken: een recruiter neemt de HR-afdeling van een bedrijf uit handen wat het leven in de brouwerij in de weg staat – want bedrijven richten zich logischerwijs veel liever op de actie en het echte werk. Maar de recruiter zorgt er ook voor dat een kandidaat niet verdwaalt in talloze vacatures en werkplekken, maar juist dat ene stipje op de horizon blijft zien. Dat maakt recruitment tot een enorm veelzijdige business met tal van voordelen voor werkgevers én kandidaten.

Perfecte match

Bij Logistics United is recruitment een breed begrip, omdat het juist ook draait om de mensen die staan te popelen om hun passie, visie en ambitie om te zetten in een logistieke carrière. Ook voor de aspirant-logisticus is het proces dat begint bij sleutelen aan het cv en eindigt met het fotomoment van het ondertekende contract vaak een lange en soms lastige of overweldigende route. Een recruiter helpt je als kandidaat dan ook niet alleen aan passende vacatures, maar biedt ook begeleiding bij het boosten van je cv en LinkedIn-profiel en advies over het sollicitatie- en onderhandelingsproces. Alles om te zorgen dat jij terecht komt bij de werkgever die geknipt voor je is én dat je kunt laten zien dat jij geknipt bent voor het werk – of dat nou bij een groot havenbedrijf of een distributiecentrum is.

Kans op succes

Als een bedrijf een recruiter inhuurt om het proces van werving, selectie en indienstneming te coördineren, wordt het plaatje nog groter. De recruiter bedenkt dan hoe het wervingsproces moet verlopen. Op wat voor respondenten hoopt het bedrijf en waar zijn die te vinden? Misschien moet er een promotiefilmpje worden gemaakt, een infographic, een flyer voor hogescholen en universiteiten of een advertentie voor op Facebook. Ook het schrijven van de vacaturetekst, met de juiste tone of voice en een aanlokkelijk competentieprofiel, is de taak van de recruiter: wat zorgt ervoor dat iemand enthousiast wordt over een vacature van een bedrijf dat ziekenhuisafval afvoert of containerschepen bevoorraadt?

Van eerste stap tot eindstation

Allemaal zaken waar de HR-afdeling van een bedrijf – en die is er, zeker bij kleine ondernemingen, lang niet altijd – vaak niet aan toekomt en ook niet altijd de juiste ervaring en expertise voor heeft. Met hulp van de recruiter kan een bedrijf echter ook kritisch kijken naar de eigen profilering: wat moet er misschien eerst veranderd of ontwikkeld worden binnen het bedrijf voordat het als een echt aantrekkelijke werkplek gepresenteerd kan worden? Daarna is de recruiter betrokken bij het selectieproces: wie wordt uitgenodigd en hoe ziet dat gesprek eruit? Welke arbeidsvoorwaarden moeten in het contract komen, hoe gaat het inwerkproces verlopen en hoe wordt de nieuwe medewerker straks begeleid en gecoacht? Ook dit laatste neemt de recruiter eventueel nog voor zijn rekening, zodat de kans op een daadwerkelijke lange termijn-match zo groot mogelijk is. Veel speelt zich buiten de kantooruren van het bedrijf af: de recruiter is er wanneer kandidaten behoefte hebben aan advies of uitleg of als er een follow-up moet komen van een afspraak of afwikkeling.

De recruiter is dus betrokken bij het hele proces, van eerste stap tot eindstation, voor zowel kandidaat als werkgever. Hij moet van alle markten thuis zijn, vaak stand-by staan en intensieve begeleiding leveren die de kans op goede resultaten en ontwikkelingen sterk vergroot. Juist daarom is een recruiter de investering waard, voor zowel werkgever als kandidaten: van de diensten van een recruiter kunnen een enkele carrière, maar ook het personeelsverloop van een bedrijf nog lang de vruchten plukken.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!