Bekijk vacatures

De 10 voordelen van een kantoorhond

Voordelen van een kantoorhond

Dit is Biscotte, onze waakhond! Gekkigheid, er valt nergens over te waken bij ons. Nee Biscotte is de hond van collega Louise die zij regelmatig meeneemt naar ons kantoor in Rotterdam. In eerste instantie waren we sceptisch omdat we dachten dat een hond op kantoor misschien niet altijd gewaardeerd wordt door onze kandidaten. De een gaat namelijk super goed met honden en de ander absoluut niet.

We zijn daarom gaan testen met 1 dag per week om te zien of het goed zou gaan. Je raadt het al, dit ging super goed! Wat een super lieve hond! Biscotte is stil, ligt graag onder het bureau bij haar baasje en komt altijd op een hele rustige en aangename manier gedag zeggen. Iedereen loopt met haar weg. De buren, kandidaten en collega’s. Daarbij houdt ze ons ook fit omdat Biscotte tussen de middag graag een grote wandeling maakt. Al met al dikke winst! En dat is niet alles, volgens internet zijn er nog meer voordelen. Wil je je hond ook meenemen naar kantoor? Sla je baas dan om zijn oren met onderstaande voordelen. 🙂

De voordelen van een kantoorhond  🐕

  • Stressvermindering: Interactie met een hond kan stress verminderen en een kalmerend effect hebben op werknemers.
  • Verbeterde sfeer: Een hond op kantoor kan de algehele sfeer verbeteren en een gevoel van gezelligheid en huiselijkheid creëren.
  • Verhoogde productiviteit: Het hebben van een kantoorhond kan de productiviteit verhogen doordat werknemers zich gelukkiger en meer ontspannen voelen.
  • Teambuilding: Een gedeelde zorg voor een kantoorhond kan de teamspirit verbeteren en collega’s dichter bij elkaar brengen.
  • Stimulatie van beweging: Wandelen met de hond tijdens pauzes kan werknemers aanmoedigen om te bewegen en actief te blijven gedurende de dag.
  • Positieve invloed op gezondheid: Studies hebben aangetoond dat interactie met honden kan leiden tot verlaagde bloeddruk, verminderde kans op hartziekten en zelfs verhoogde niveaus van gelukshormonen.
  • Verlichting van eenzaamheid: Vooral voor werknemers die alleen werken of die ver van huis werken, kan het gezelschap van een kantoorhond gevoelens van eenzaamheid verminderen.
  • Klantentevredenheid: Klanten die het bedrijf bezoeken, kunnen zich meer op hun gemak voelen en een positiever beeld hebben van het bedrijf als er een vriendelijke hond aanwezig is.
  • Moraalboost: Het hebben van een kantoorhond kan het moreel van werknemers verhogen door een element van plezier en vreugde toe te voegen aan de werkdag.
  • Verbeterde werknemersretentie: Bedrijven die een hondvriendelijk beleid hebben, kunnen aantrekkelijker zijn voor werknemers en talent behouden door een gezonde werk-privébalans te bevorderen.

Meer weten over Biscotte?

Neem dan contact met haar baasje Louise. Heb je thuis nu ook een hond die je graag mee wil nemen naar kantoor? Zoek dan een werkgever die dit toelaat. Het biedt alleen maar voordelen zoals je ziet :). Uiteraard helpen we je graag met zoeken. We kennen namelijk wel een aantal werkgevers in de logistiek die openstaan voor een kantoorhond. Denk aan bedrijven in de shipping / maritime of bij expediteurs.

Kan ik je helpen?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken!